De Werking Van Kleur

Geplaatst op 19/12/2013 in Industrieel & City door

Kleur kan heel veel doen in je interieur; je kan een ruimte groter doen lijken, maar ook kleiner, of breder. Hier zijn een aantal verschillende trucjes voor. Histor legt deze trucjes even haarfijn uit. Deze trucjes werken het best met een donkere tint verf, zodat je echt een contrast kan creëren. Kijk mee en laat je inspireren! Heb je de trendkleuren van het jaar al gezien? Teal volgens Flexa en Radiant Orchid volgens Pantone. Hoewel het niet erg donkere kleuren zijn kun je met één van deze kleuren wel een mooi effect creëren. 

De ruimte optisch verbreden

Door de vloer en het plafond een donkerdere kleur te geven dan de muren maak je je ruimte optisch breder.

 

kleur-ruimte-verbreden

 

ruimtekleur-verbreden-

Hoger maken

Je maakt een ruimte optisch breder door de muren donkerder te aken en de vloer en het plafond licht te houden.

 

kleur-ruimte-verhogen

 

ruimte-kleur-verhogen

 

Zie je dat deze ruimtes verder precies hetzelfde zijn? Een goed voorbeeld van wat kleur met een ruimte kan doen, optisch dan.

Minder diep maken

Door de achterste muur donkerder te maken kun je een ruimte minder diep laten lijken. De muur komt dan als het ware op je af.

 

kleur-minder-diep

 

minder-diep-kleur

Leven en dynamiek creëren

Je creëert meer leven en dynamiek in een ruimte door enkele muren in een donkere kleur te verven of door donkere accenten te schilderen.

kleur-histor-dynamiek

 

kleur-dynamiek

Ruimtes verbinden

Je kunt ruimtes met elkaar verbinden door het plafond inclusief minimaal 10 cm van de muur in dezelfde kleur te verven. De meeste mensen laten hun plafond wit, daardoor is dit een heel opvallende en unieke oplossing.

 

kleur-verbinden

 

verbinden-histor-kleur

Ruimtes scheiden

Door kleurverschil verticaal toe te passen kun je twee ruimtes scheiden.

kleur-scheiden

 

histor-kleur-scheiden

 

Bron: Krealicious

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »