Koop Je Eigen CowParade Koe

Geplaatst op 17/01/2014 in Accessoires door

Misschien ben je ze wel eens tegengekomen, midden in de stad, levensgrote, felgekleurde koeien. Heb je je wel eens afgevraagd wat deze koeien eigenlijk zijn? Deze koeien zijn onderdeel van CowParade,

dat in een groot aantal steden over de hele wereld is uitgevoerd.

cowparade-street

  Het idee is dat een aantal standbeelden van koeien, gemaakt van glasvezelkunststof, beschilderd worden door (plaatselijke) kunstenaars. Deze beelden worden verspreid over de stad neergezet en na een aantal maanden (2 à 3) worden de beelden geveild. De opbrengst gaat dan naar een goed doel. Ondertussen hebben er al een heleboel grote steden meegedaan en in 2000 was ook Nederland aan de beurt, toen was de CowParade in Arnhem. De grootste CowParade was in New York, hoe kan het ook anders, waar 450 beschilderde koeien de stad versierden. Uiteraard kun je deze koeien ook zelf kopen, en je hoeft dan niet gelijk zo’n enorm beest aan te schaffen, ze zijn er ook in wat ‘vriendelijkere’ formaten. De koeien zijn er in drie varianten, de staande, liggende en grazende koe. Wij vinden vooral de ‘Grote Koeien‘ erg gaaf.  

Cowlvador Dali

CowParade-Cowlvador Dali

 

Preciosa

Cowparade-Preciosa

 

Vacannes

Cowparade-Vacannes

 

Moovement

Cowparade-Moovement

 

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »