Bert Plantagie: een oer-Hollands meubelmerk

Geplaatst op 18/09/2014 in Industrieel & City door

bert plantagie (ja, met kleine letters geschreven) is een oer-Hollands meubelmerk. Het staat voor tijdloze, eigentijdse en stijlvolle meubelen van eigen bodem. bert plantagie heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een designmerk van wereldformaat met een eindeloze variatie tafels, stoelen, kasten en banken op maat. De meubels van bert plantagie worden verkocht aan de betere woonwinkels in de Benelux, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.
 Bert produceert zijn stoelen, tafels en kasten bijna allemaal in eigen beheer. De eenvoud van de ontwerpen en het gebruik van oorspronkelijke, natuurlijke materialen zorgen voor een pure uitstraling in ieder interieur.

bertplantagie

 

Duurzame en “eerlijke” materialen

bert plantagie combineert hoogwaardig hout in o.a. de kwaliteiten eiken, noten, essen en kersen met RVS en een mix van prachtig leder en kleurrijke stoffen. Een verantwoorde en eerlijke materiaalkeuze is hierbij het uitgangspunt, met als resultaat een herkenbare, sympathieke collectie design meubelen. bert plantagie spreekt met haar collectie fauteuils, tafels, banken en dressoirs een breed publiek – in binnen- en buitenland – aan. bert plantagie werkt nauw samen met topontwerpers als Stefan Steenkist, Hans Daalder en Roderick Vos. Uit deze intensieve samenwerking zijn bijzondere en aansprekende creaties ontstaan, zoals de razend populaire stoelenserie Duo en Tango.

“Make it Yours”

Een stijlvol meubel van een bekend merk en toch voorzien van uw persoonlijke handtekening. Het is mogelijk met het ‘Make It Yours’ concept dat Plantagie heeft geïntroduceerd: op basis van de 10 beste bert plantagie stoelen je eigen designstoel co-creëren. Er is keuze uit honderden kleuren, diverse materialen, verschillende maatvoeringen en nog veel meer. Als kers op de taart kun je ook een label met je eigen naam op je stoel krijgen. Hiermee biedt bert plantagie jou de kans om je persoonlijke woonwensen uit te laten komen.

bertplantagie2

Een surprise van bert plantagie

Een uniek bert plantagie object: tafel Surprise. Geen enkel blad is hetzelfde; het is elke keer weer een ‘verrassing’ hoe de grillige houtlijnen zullen lopen.De Surprise wordt gemaakt van tropisch hardhout uit Indonesië, genaamd Suar hout. De ‘jongste’ ringen van Suar hout zijn  licht van kleur. Zij zijn zichtbaar aan de uiteinden van de tafel. De kern van de tafel vertoont de diepe, donkerbruine tint van gerijpt Suar hout van meer dan 100 jaar oud!

Deze tafel is geheel met de hand vervaardigd. Nadat de tafel is afgeschuurd, is zij bewerkt met een speciale olie. Dit geeft een mooie finish en dient tevens als beschermlaag. De Surprise is een authentiek natuurproduct. Hout kan onder invloed van warmte en vocht gaan ‘werken’, waardoor de tafel plaatselijk kan gaan splijten of scheuren. Deze natuurlijke kenmerken dragen bij aan het karakter van deze unieke tafel.

Deel dit artikel:

Mia Domo Redactie

Naast onze gastbloggers schrijven wij natuurlijk ook namens de redactie regelmatig blogs. Heb je suggesties of ideeën voor onderwerpen waarover we echt moeten schrijven? Laat het ons dan weten!

Lees hier alle blogs van Mia Domo Redactie »