Het Vogeltje Van Vitra

Geplaatst op 27/12/2013 in Accessoires door

Deze bijzondere vogel is al meer dan 50 jaar het toonbeeld van design. De Eames House Bird van Vitra mag niet ontbreken als woonaccessoire bij de echte design liefhebber. De Eames House Bird is gemaakt van elzenhout en zwart gelakt. De poten van de Eames House Bird zijn gemaakt van ijzer. Deze design vogel is al ontworpen in 1910.

Een tijdloos ontwerp waar we hopelijk nog jaren plezier aan blijven beleven. Wat ons betreft de topper onder de woonaccessoires.

Eames-Black-House-Bird-Mantle-Vignette

Het eigen huis van de ontwerpers stond vol met woonaccessoires uit veel verschillende landen. Zo ook een vogel die op dunne pootjes lijkt te staan, maar door de lange staart zijn evenwicht bewaard. De Eames House Bird is geïnspireerd door de vele reizen die de ontwerpers Charles en Ray maakten.

De vogel heeft een afmeting van 21 x 28 x 8,5 cm.

Eames-House-Bird-EamesDesign-xl3 Eames-House-Bird-EamesDesign-xl6

Deze leuke vogel kun je bestellen en hij zal je woonkamer stijlvol opfleuren.

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »