Haal de Fancy nomad in jou in huis!

Geplaatst op 08/05/2014 in Lifestyle & Landelijk door

Hoewel invloeden uit het Midden-Oosten en India al jaren niet meer weg te denken zijn uit de woonwinkels, beleeft deze stijl eens in de zoveel tijd weer een piek. Dit jaar is de trend weer helemaal terug. Uiteraard wel in een 2014-jasje onder de noemer ‘Fancy nomad’. Ontwerpers laten zich inspireren door Arabische nomadenstammen. De trend legt het dynamische leven vast en de interieurobjecten kenmerken zich dan ook door flexibiliteit en multifunctionaliteit.

Fancy nomad interieurDigsdigs

Verschillende materialen

Fancy nomad brengt het nomadenleven in je huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan klapstoeltjes en veldbedjes. Objecten die je normaliter niet pontificaal in je woonkamer zou zetten, maar die door deze trend ineens eyecatchers worden in je interieur. Vrijwel ieder materiaal is ook geoorloofd. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van leer, hout en wol, maar ook van linnen, veren en (nep)bont.

Fancy nomad interieur 330s Magazine

Fancy Nomad Kleuren

De kleuren die bij de nomadentrend horen zijn bordeaux, paars, bruin, roze, oranje en terratinten, maar ook veel gouden accenten. Prints zijn onlosmakelijk verbonden met het Midden-Oosten en tie-dye en ikat mogen dan ook niet ontbreken.

Fancy nomad interieur 230s Magazine

Kussens in overvloed

Het gebruik van kleurrijke stoffen is de basis van de nomadentrend. Wil je een kamer in deze stijl inrichten, zorg dat er kussens in overvloed zijn en dat er een kleed op de vloer ligt. Daarnaast moet je laten zien (of in ieder geval mensen het idee geven) dat je gereisd hebt. Stal souvenirs uit, hang exotische kunst of voorwerpen aan de muur. Als je geen souvenirs uit verre oorden in huis hebt, is dat zo op te lossen door een bezoekje aan de wereldwinkel.

Subtiel

Wil je niet direct een een hele kamer vol nomadeninvloeden in je woning? Je kunt deze trend ook op een subtiele manier in je huis integreren door wat stoffen aan te passen. Een nieuw kleed, tafelkleed of kussensloop kan je woning zonder drastische veranderingen een Fancy nomad-feel geven. Ook lampen in deze stijl kunnen de uitstraling van een kamer veranderen. Denk aan de zilverkleurige lampen, soms vol gekleurd glas, die je vast wel eens in een woonwinkel hebt zien hangen.

Fancy nomad lampHouzz

Deel dit artikel:

Nerina Vilchez

Nerina (1986) is journalist en heeft onder andere voor het ANP en SBS gewerkt. Ze is half Spaans en heeft de zuidelijke levensstijl en het temperament van huis uit meegekregen. Alle mooie kansen die ze krijgt grijpt ze aan. Ze denkt in mogelijkheden en oplossingen en zeker niet in beperkingen. Zo is zij een van onze bloggers geworden naast haar baan als journalist voor diverse ondernemersplatforms.

Lees hier alle blogs van Nerina Vilchez »