DIY: Van Tak Tot Kaartenhouder

Geplaatst op 25/11/2013 in Accessoires door

Je kunt nu in het bos genoeg takken vinden, die door de storm zijn afgewaaid van de bomen. Verzamel die takken en maak er bijvoorbeeld je meest originele kaartenhouder van. Leuk om straks al je Kerstkaarten een bijzonder plekje te geven. Zorg ervoor dat de boomtakken niet te iel en dun zijn, want dan blijven ze niet stabiel staan. Kijk hieronder wat je nog meer kunt maken van takken.640-875

tak

Een tak tover je dus zo om in een originele kaarthouder: zaag een gleufje in een tak en schuif er een foto in!

Kaarsenhouder

Een oude stronk kun je prachtig omtoveren tot kaarsjes houder. Met een gatenboor boor je een aantal gaten ten grote van de waxinelichtjes en je hebt een echte sfeermaker voor op tafel.

Kerstster-van-een-paar-takjes-hout

Van acht mooie stevige takken van hetzelfde formaat creëer je snel en gemakkelijk met ijzerdraad een Kerstster, geschikt om neer te zetten of op te hangen boven de tafel of voor het raam. Je kunt het nog aanvullen met lichtjes.

makkelijk-zelf-te-doen

Gezelligheid op de toilet, met deze wc-papier rolhouder. Bevestig de tak aan de muur en zorg ervoor dat je de rollen er gemakkelijk vanaf kunt halen. Voor de sfeer kun je er nog een vogeltje bij zetten, net echt!

Takken-als-kapstok

Originele kapstokken maak je zelf van hout, zoek de juiste afmeting en bevestig ze aan de deur of muur. Een super eenvoudige manier om snel een nieuwe kapstok te realiseren. Zorg ervoor dat je de takken even schuurt, zodat je kleding niet blijft haken.

640-916

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »