Budget Tips Voor Klein Wonen

Geplaatst op 13/01/2014 in Opbergen door

Woon jij klein? Geen idee waar je al je spullen moet laten? Moet je werken en wonen in dezelfde ruimte en wil je weten hoe het één geheel blijft? In deze blog laten we zien hoe je op slimme manieren toch heel gezellig en knus op een klein stukje oppervlak kunt wonen, klein wonen hoeft geen probleem te zijn!

In kleine woonruimtes heb je vaak te maken met ruimtegebrek, maar hoe kun je nou zorgen dat je toch al die leuke accessoires kwijt kunt zonder dat het een volgepropt kamertje wordt? De producten die we beschrijven geven je de mogelijkheid om in je kleine woonruimte zo in te richten dat het groots lijkt. Grote ideeën voor kleine huizen dus!

klein behuisd roomdivider

Roomdividers zijn kasten die dwars in de woonkamer staan en op deze manier een scheidingswand creëren in je woning, het slimme van deze IKEA kast is dat je er van beide kanten gebruik van kunt maken.

hoogslaper-woonkamer-appartement

Een hoogslaper in je kamer zorgt voor meer leefruimte, woon je in een studio of 1 kamer appartement? Dan is het natuurlijk de oplossing, je kunt namelijk je ruimte onder het bed zeer goed gebruiken om een zithoekje te creëren.

klein behuisd opbergtips

Slaapkamer opbergtip; een extra ruimte achter het hoofdeind van je bed zorgt voor meer opbergruimte, voor bijvoorbeeld al je boeken. Je kunt zo’n bed hoofdeind ook zelf maken, zo bepaal je zelf hoe groot deze ruimte moet worden.

 

klein behuisd optisch vergroten

Spiegels vergoten de ruimte optisch gezien. Zo plaats je een grote spiegel vlak boven de grond en lijkt je ruimte een stuk groter, het geeft diepte en zorgt voor snel resultaat.

klein behuisd meubels

Ruimtelijke meubels zijn transparant of hoog op de pootjes, zo oogt je ruimte luchtig en geef je doorkijkmogelijkheid.

klein behuisd zolderkamers

Loze hoekjes benutten op zolder of boven op de kast, alle ruimtes waar je niets mee doet geef je een functie. Ook hier wordt goed weergegeven dat een bed geen nachtkastjes nodig heeft, de ruimte tussen de scheve wand lost dit goed op.

Foto’s: Eenig Wonen

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »