DIY: Pendant Lamp Maken Aan Een Tak

Geplaatst op 09/02/2014 in Accessoires door

Een creatieve en hippe manier om je werkplek, eettafel of slaapkamer goed te verlichten is de pendant lamp. De lampen aan draad zijn razend populair om zelf te maken. De lampen zijn industrieel en zien er ook nog eens origineel uit zonder lampenkap.

Designverlichting kan een flink gat slaan in je portemonnee. Daarom kun je net zo makkelijk zelf een set stijlvolle hanglampen maken. Met een serie pendant lampen aan draad en een goede tak kun je zo aan de slag gaan.

Om ze goed te kunnen verdelen over de ruimte kan je ze ook aan een grote tak ophangen. Op deze manier verdeel je de lampen op een natuurlijke manier en verspreid je het licht zodat je de ruimte beter kunt verlichten. Wikkel het draad om de tak heen en hang de tak op aan het plafond. Op deze manier hoef je ook niet voor elke lamp een goed te boren in het plafond, maar leid je ze vanaf één centraal lichtpunt naar de tak en verdeel je ze vervolgens vanaf daar. Dus hout sprokkelen maar!

Wat heb je nodig?

  • Pendant lampen met snoer in gewenste kleur
  • Grote gloeilamp (spaarlamp)
  • Mooie stevige tak
  • Haak voor in het plafond
  • Dimmer

lampen-aan-een-tak

Stap 1

Ga opzoek naar een mooie grote tak, welke redelijk recht van vorm is en in gezonde staat is, dus niet rottend.

Stap 2

Kies voor een serie pendant lampen in de gewenste kleur, zorg ervoor dat de lampen mooi verdeeld worden over de tak. Het mooiste is als er onderling 25 – 35 cm tussen de lampen zit.

Stap 3

Bevestig de lampen door ze om de tak heen te wikkelen, wacht nog even met het indraaien van de pitten, zo kun je ze gemakkelijk verschuiven zonder dat ze kapot gaan.

Stap 4

Zoek een geschikte plek voor de lamp en hang deze op gewenste hoogte, de snoeren kun je langer en korter maken voor ze vaker op de tak te wikkelen of een knoop in te leggen, dit zorgt voor een stoer effect. Breng alle snoeren naar een middelpunt en zorg dat de tak recht hangt, bevestig het bundeltje snoeren aan het plafond aan een stoere haak.

Stap 5

Draai de lampen bollen erin en als de de mogelijkheid hebt is het mooi om er een dimmer tussen te zetten. Dit geeft een zacht en romantisch sfeertje tijdens het eten of borrelen, met lezen of werken kun je hem altijd feller zetten.

het-lichtlab-hanglamp-groen-licht-roze-wit-strijki

het-lichtlab-hanglamp-oldtimer-strijkijzersnoer-2m

Pendant lampen met snoer in de gewenste kleurstelling

De lampen zijn zelf te maken, maar ook verkrijgbaar van het merk Lichtlab bij NR 310 in verschillende kleuren.

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »