Scandinavisch wonen: haal je meubels uit Zweden

Geplaatst op 10/05/2014 in Industrieel & City door

Scandinavisch wonen verovert Nederland. Het interieur van de Scandinaviërs blijkt het enorm goed te doen onder de Nederlanders. Hoewel we natuurlijk al lang bekend waren met het Zweedse IKEA, hebben we nu pas ontdekt hoe de Zweden zelf hun huis inrichten. Wil je ook het echte Zweden in huis halen, dan kun je het best rond gaan snuffelen in Zweedse interieurwebshops.

Mitab

Wij zijn zo gestuit op Mitab, een bedrijf dat gerund wordt door een familie in Tranås, in het zuiden van Zweden. Mitab bestaat sinds 1979 en heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in meubels voor publieke ruimtes. Maar wij vinden dat hun producten zich ook zeker lenen voor jouw (en ons) huis.

Button

Zo verkoopt Mitab bijvoorbeeld de Button. Een poef die ontworpen is door Form us with love en die gemaakt wordt van overgebleven stoffen. En dat maakt deze patchwork poef niet alleen heel erg mooi, maar ook nog eens duurzaam. De Button werd bedacht toen de designers een textielfabriek bezochten en zagen hoeveel stof er weggegooid werd. De stukken reststof worden bij elkaar gehouden door een grote knoop in het midden van de poef. Vandaar de naam Button.

Strak design

De Montmartre is een op het oog simpele tafel die in diverse maten verkrijgbaar is. Het strakke design en de verschillende kleuren waarin de tafel verkrijgbaar is lenen zich voor vrijwel elk interieur.

Laat zien wat je leest

Vergeet je ouderwetse boekenkast waarin alle boeken verdwijnen. Laat zien wat je leest. Een mooi boek mag gezien worden en daarom is er de Xhibit. Hiermee maak je van een kale muur een boeken en tijdschriftenexpositie. Je hebt geen schilderij meer nodig.

Bankenlego

Je kunt het zien als het Lego onder de banken. De Cumulus. Je kunt alle onderdelen in verschillende kleuren krijgen en zo je eigen bank samenstellen. Je kunt er een hoekbank van maken, of een ‘gewone’ tweezitter.

Deel dit artikel:

Nerina Vilchez

Nerina (1986) is journalist en heeft onder andere voor het ANP en SBS gewerkt. Ze is half Spaans en heeft de zuidelijke levensstijl en het temperament van huis uit meegekregen. Alle mooie kansen die ze krijgt grijpt ze aan. Ze denkt in mogelijkheden en oplossingen en zeker niet in beperkingen. Zo is zij een van onze bloggers geworden naast haar baan als journalist voor diverse ondernemersplatforms.

Lees hier alle blogs van Nerina Vilchez »