Pendant Lampen

Geplaatst op 03/02/2014 in Industrieel & City door

Toegeven, al eerder schreven we over de minimalistische hanglampen waarbij de hele lamp slechts uit een snoer, fitting en een lamp bestaat en waarbij de lampenkap of een ander ‘versiersel’ ontbreekt. Pendant lampen. Bijvoorbeeld in deze blog over het Deense merk Muuto. Maar, ondertussen zijn er veel verschillende varianten gezien én kun je ook je eigen lamp samenstellen! Omdat we je deze pendant lampen ook heel graag willen laten zien vonden we dat we dit onderwerp wel nog een keer mochten aansnijden. De lamp waar we het eerder over hadden is de E27 van Muuto, deze lamp verkrijgbaar in verschillende kleuren en is gemaakt van siliconen rubber. Het is een simpele maar toch heel opvallende lamp. Misschien omdat het ontwerp zo gaaf is, of omdat het snoer de kleur van de fitting heeft? We weten het niet, maar we zijn er wel heel erg fan van! Je kunt er ook voor kiezen meerdere bij elkaar op te hangen. Maak wat nonchalante knopen in het snoer en je hebt een heel gave eyecatcher!

Wil je voor een iets groter of opvallendere lamp gaan, dan is de MEGA Bulb van And Tradition waarschijnlijk meer iets voor

jou. Deze lamp is iets minder subtiel dan de pendant van Muuto waar we het eerder over hadden.

De Watt lamp van Goods is eigenlijk geen plafondlamp maar hoort vanwege zijn uiterlijk toch wel echt in deze categorie. Dit lampje plug je in een stopcontact en je maakt er een vorm van die jij mooi vindt. Leuk als nachtlampje! Ook de Ubiqua Design Industrie van Seletti is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hij is net even wat minder minimalistisch dan de Muuto E27 en valt daarom misschien wat meer op. Ga je voor de witte variant, dan haal je een rustige maar toch opvallende lamp in huis, prachtig toch? Leuk aan deze lamp is dat je ze ook kan neerzetten. Het merk Bloomingville heeft ook een aantal lampen die mooi in dit rijtje passen vanwege hun minimalistische ontwerp. Beide lampen zijn van hout, de ene heeft een houten fitting en de ander heeft speelse, houten kralen rond het snoer. Heb je ergens een snoer en een lampje die wel een oppepper kan gebruiken? Housedoctor heeft een sierstuk voor je lamp dat je zo om je kabel kan schuiven. Een makkelijke en goedkopere oplossing. Hij is verkrijgbaar in zilver, messing en koper. De snoeren zijn trouwens ook los te koop in ‘strijkijzer‘, zwart en wit.
lampen-verlichting-housedoctor-sierstuk

Sierstukken koper en messing met snoeren strijkijzer en zwart

  Vind je één pendant te weinig? Kijk hier hoe je zelf een gave lamp maakt van pendants!

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »