Verticale Kruidentuin In Je Keuken

Geplaatst op 04/01/2014 in Koken door

Creëer je eigen kruidentuin in de keuken voor de lekkerste verse kruiden voor, door of bij de maaltijd. Het begrip verticale tuin is al een tijdje een opmars aan het maken. Mocht je er echter nog niet bekend mee zijn, leggen we dat graag nog even uit.

Een verticale tuin is eigelijk precies wat de naam al doet vermoeden, namelijk een tuin tegen een muur die de hoogte in gaat in plaats van op de grond. Een verticale tuin zie je ook binnenshuis, terwijl een normale tuin zich natuurlijk vaak buiten bevindt.

Creëer je eigen verticale kruidentuin voor in de keuken

Wees nou niet bang dat je je muur meteen helemaal moet volhangen met planten, want er bestaan vele manieren waarop je een verticale tuin kunt toepassen. Vandaag laten we een kleine, simpele en makkelijk toepasbare versie zien voor in de keuken, want met allerlei kruiden creëer je net zo goed een verticale kruidentuin. Bovendien hoef je op die manier niet met allerlei losse bakjes te werken voor je kruiden en staat het nog leuk aan de muur ook.

Creëer je eigen verticale kruidentuin voor in de keuken   | roomed.nl

Creëer je eigen verticale kruidentuin voor in de keuken   | roomed.nl

De verticale tuin van William Sonoma heeft ook nog een krijtbordrand eromheen waardoor je met krijt de namen van de kruiden heel makkelijk ernaast kunt schrijven. Bovendien heeft ‘de tuin’ plaats voor tien kruidenplantjes en bevat het een simpel irrigatiesysteem waarbij je bovenin het water erin laat lopen, dat zichzelf vervolgens geleidelijk verdeeld over de plantjes.

Overtollig water wordt opgevangen door een verborgen bakje. Hoewel de makkelijkste manier natuurlijk gewoon het aanschaffen is, zien we voor de DIY’er ook nog mooie kansen liggen.

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »