Weekendtip: Je Eigen Kunstwerk Maken

Geplaatst op 17/01/2014 in Accessoires door

Heb je het weekend nog niets ingepland? Ga eens aan de slag met een zelf gemaakt kunstwerk, uniek en lowbudget. Kunst aan de muur is mooi en kan een persoonlijk tintje aan je interieur geven. Maak het extra persoonlijk met een schilderij van eigen hand!

Een gemiddeld kunstwerk kost een hoop geld, waarom zou je in deze economische tijd niet zelf iets kunnen maken? Veel leuker en helemaal naar eigen smaak, tevens leuk om te experimenteren met verschillende stijlen. Wij geven je een paar leuke voorbeelden om zelf mee aan de slag te gaan. Uit de losse pols of met hulp van tape, deze schilderijen maak je helemaal zelf.

zelf kunst maken zelf kunst maken zelf kunst maken

Verfstreken

Met een simpel canvasdoek of een fotolijstje dat je nog hebt liggen ga je aan de slag met verschillende kleuren verf of een favoriete kleur, denk niet te lang bij na bij deze klus, hoe spontaner hoe beter. Doe dit uit de losse pols, dat geeft het leukste effect. zelf kunst maken zelf kunst maken zelf kunst maken

Cirkels

De cirkel, een simpele vorm met een groots effect. Verf meerdere kleine cirkels naast elkaar, dit kan met een kwast, of met een ronde stempel. Kies juist voor één grote cirkel, bijvoorbeeld op een stuk hout. Een leuk alternatief voor een gewoon canvasdoek. zelf kunst maken zelf kunst maken zelf kunst maken

Grafische vormen

Een strakker resultaat krijg je door te kiezen voor grafische vormen. Met afplaktape plak je je gewenste vorm af op het canvas, daarna schilder je het hele canvas en haal je de tape weg. Zo krijg je die mooie strakke lijnen. Zwart en wit steken mooi tegen elkaar af, schilder je hele canvas zwart en verf er daarna met wit een vorm naar keuze op. Schilder houten platen van verschillende formaten in verschillende kleuren en rangschik ze achter elkaar, simpel en snel! Zo, nu heb je weer leuke inspiratie voor het weekend!

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »