Inspiratiemuur: Tips & Tricks

Geplaatst op 18/02/2014 in Accessoires door

Een inspiratiemuur is een muur met een verzameling van bijvoorbeeld foto’s, tekstborden, knipsels of andere items die jou inspireren. Zo’n muur mag lekker rommelig zijn en er zijn eigenlijk geen regels voor hoe je het aanpakt, het moet jou inspireren. Heb je toch een beetje hulp nodig? We helpen je graag op weg.

 

fotolijstjes

 

Zo maak je je eigen inspiratiemuur

Fotolijstjes zie je eigenlijk op iedere inspiratiemuur wel terug. Fotolijstjes zijn ook lekker makkelijk, want je kunt de inhoud gewoon omwisselen als je iets nieuws wilt. Daarnaast zijn fotolijstjes meestal niet zo duur. Je kunt kiezen voor meerdere kleine fotolijstjes, of voor een grotere fotolijst waar je meerdere foto’s, afbeeldingen of teksten in kwijt kan. Mooie inspirerende teksten en citaten zijn sowieso een must voor iedere inspiratiemuur. Deze fotolijstjes van Bloomingville hebben al mooie citaten, dus eigenlijk kan je deze zo aan je muur hangen.

 

inspiratiemuur-bloomingville

 

En verder?

Muurornamenten en wanddecoraties maken je inspiratiemuur af. Kies voor items die jou persoonlijk aanspreken, je mag hier lekker creatief en gek in zijn. Ga voor dieren, harten of bloemen, een gave muursticker of een mooie letterbak. Letterbakken zijn natuurlijk ook heel handig omdat je de inhoud makkelijk kunt veranderen. Hou je inspiratiemuur wel in evenwicht en pas op dat je letterbak niet alle aandacht opeist.

Het is ook leuk om een klok op je inspiratiemuur te plaatsen. Als je de andere muren van je huis wat rustiger houdt, is je inspiratiemuur nóg opvallender. Een spiegeltje staat ook heel leuk op een inspiratiemuur. Met washi tape kun je losse foto’s en afbeeldingen aan je muur ophangen.

 

inspiratiemuur-washi-tape

Foto: 101woonideeën

Hou je van vintage?

Dan is het natuurlijk ook leuk om wat oude items op je inspiratiemuur te plaatsen. Denk eens aan een mooi geweitje of schedeltje, een oude poster, een (stukje) landkaart van het land waar je nog graag heen wilt.

 

inspiratiemuur-vin

 

Bron: Voor-thuis

Bloomingville Fotolijst - Dance

€ 8,50

Bestellen

vtwonen Muurorna- ment Hart

€ 14,95

Bestellen

Bloomingville Letterbak Huis Naturel

€ 24,95

Bestellen
Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »