Weekendtip: Uitreiking Designprijs

Geplaatst op 31/01/2014 in Evenementen door

Wie wint de Rotterdam Designprijs 2013? Vijftien nominaties maken kans. De prijs wordt uitgereikt aan een project, product of onderzoek dat in de afgelopen twee jaar voorbeeldstellend is geweest voor de designwereld. De nominaties zijn voorgedragen door vijf scouts en zeer uiteenlopend: van de eerste vliegende auto PAL-V en een app die stemmen ‘temt’ tot de laatste presentatie van Moooi en Erwin Olaf op de Salone del Mobile. 

opening_fingle

De Rotterdam Designprijs is een tweejaarlijkse actualiteitsprijs. Vrijdag 31 januari 2014 is de uitreiking door een internationale jury. De tentoonstelling is na vandaag nog tot en met zondag 9 februari 2014 te zien. De Rotterdam designprijs wordt georganiseerd door de Stichting Designprijs Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen en Het Nieuwe Instituut.

Ineke Hans, Caroline Hummels, Erik en Ronald Rietveld, Niki Smit en Carlo Wijnands zijn de vijf scouts die dit jaar ieder drie genomineerden kozen. De keuze van de scouts geeft een indruk van wat momenteel speelt op het gebied van Nederlands design in verschillende disciplines, waaronder mode, games, technologie, zorg en transport.

  • Wat: Rotterdam Designprijs + expositie
  • Locatie: Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam
  • Meer info: www.designprijs.nl
Unexpected-Welcome-exhibition-by-Moooi-Milan

Stand MOOOI – Salona del Mobile 2013

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »